Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalas för flera brott – ska bland annat ha dödshotat politiker

En man från Ludvika åtalas nu misstänkt på flera punkter. Bland annat ska han ha riktat dödshot mot en politiker

Annons

En man i 50-årsåldern från Ludvika åtalas nu vid Falu tingsrätt misstänkt för flera fall av olaga hot, ofredande och falskt larm.

När det gäller den första punkten av olaga hot ska mannen i början av oktober förra året ha hotat två personer – en man och en kvinna – via telefon.

I det fallet yrkar åklagaren i andra hand på att mannen ska dömas för ofredande. Mannen själv förnekar brott.

Även nästa punkt i åtalet rör ofredande och olaga hot mot samma kvinna.

I det fallet ska han, vid flera tillfällen under 2016, ha ringt, skickat sms och röstmeddelanden – varav flera med nedsättande och kränkande innehåll – samt lämnat både blommor och andra föremål till henne, trots att hon klargjort att hon inte ville ha sådan kontakt.

Han ska dessutom ha hotat att skada henne, spelat upp ljud av skottlossning samt ringt till SOS Alarm och sagt att han hade dödat en person på kvinnans adress. På grund av det sistnämnda vill åklagaren även att mannen ska dömas för falskt larm.

I det fallet erkänner mannen ofredande och falskt larm, men förnekar olaga hot.

Ytterligare ett fall av olaga hot finns med i åtalet. Mannen ska i det fallet, i början av februari 2016, ha hotat en lokal politiker genom att under telefonsamtal säga att han skulle döda eller skada denne. Mannen varken erkänner eller förnekar brott.

Ludvikamannen åtalas även för ytterligare två fall av falskt larm – varav båda ska ha skett samma dag i början av februari i år. Han ska då ha ringt till SOS Alarm och uppgett att han skurit halsen av en man på en adress i Ludvika, samt ha sagt att en man på en viss adress hade tagit narkotika och var medvetslös. I både fallen orsakade samtalen uttryckning av polis.

På dessa två punkter varken erkänner eller förnekar mannen.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons