Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalas för flera brott runt om i Borlänge

I slutet av november skedde ett inbrott Romme Stallcafé Trav-Inn i Borlänge. Nu åtalas en man misstänkt för brottet.

Annons

Den 28 november skedde ett inbrott på Romme Stallcafé Trav-Inn i Borlänge. Någon ska då ha tagit sig in i lokalerna genom att krossa en fönsterruta i entrédörren. Väl därinne ska bland annat godis, läsk, en matlåta, ett tidtagarur, en skål samt en häftapparat ha stulits.

Nu åtalas en Borlängebo i 60-årsåldern vid Falu tingsrätt för brottet.

Han åtalas även för en stöld på Wallingården i slutet av augusti. Där ska han ha tagit sig in och stulit en växelkassa med 400 kronor.

Han ska även, enligt åtalet, ha gjort sig skyldig till försök till stöld. Det ska ha inträffat den 22 augusti på Hedgatan i Borlänge. Där ska han, med hjälp av ett verktyg, ha försökt bryta upp ett flertal källardörrar. Han ska även ha haft två knivar vid tillfället, vilket gör att han även åtalas för brott mot lagen om förbud gällande knivar och andra farliga föremål.

I mitten av november ska han, enligt åtalet, ha gjort ännu ett försök, denna gången på Hessevägen i Borlänge. Där ska han ha trängt sig in i en kvinnas bostad och försökt ta egendom från henne. Åtalet förtäljer dock inte vad. För det vill åklagaren att han ska dömas för försök till grov stöld.

Mannen förnekar stölden vid Romme, försök till stöld och grov stöld samt brott mot knivlagen men erkänner stöld från Wallingården.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons