Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man anhållen för mordförsök – gick lös med kniv på fest i Avesta

Sent på lördagskvällen larmades polisen till en fest som spårat ur i ett bostadsområde i Avesta. En man i 30-årsåldern greps misstänkt för mordförsök. Han ska ha knivhuggit fyra personer som har förts till sjukhus med lindrigare skador. Mannen anhölls senare under natten.

Annons

Polisen fick in larm klockan 22.07 på fredagskvällen om att en fest i en villa i Avesta spårat ur.

– En man knivskar fyra personer som fördes till sjukhus, säger Per Vikman, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral region Bergslagen.

En person fick skärsår i handen, en person fick sticksår i axeln och två andra hade skärsår i hand och ben. Ingen ska ha livshotande skador.

En man i 30-årsåldern greps misstänkt för mordförsök. Han anhölls senare under natten av jouråklagare.

– I samband med gripandet utsätter en man i 50-årsåldern polispatrullen för våld. Han är gripen misstänkt för våld mot tjänsteman, berättar vakthavande befäl Per Vikman.

Polispatrullen ska inte ha fått några fysiska skador i samband med attacken. Mannen som attackerade polispatrullen är även en av de knivskadade som förts till sjukhus. 

– Jag vet inte om polisen kom emellan när han försökt ge sig på knivmannen. Vi har tagit kniven i beslag, säger Per Vikman.

Polisen var kvar på platsen för att hålla förhör, fotodokumentera och säkra spår.

Senare under natten hävdes gripandet av mannen i 50-årsåldern.

Dan Sööder, vakthavande befäl på region Bergslagen under söndagen, säger att han inte vet om den anhållna mannen är känd av polisen sedan tidigare:

– Jag vet faktiskt inte. Nu kommer man säkerligen att höra de som är målsäganden och de vittnen som fanns på den här festen. Han är initialt förhörd i ett så kallat 24:8-förhör i natt. Sedan blir det nya förhör när man fått en bättre helhetsbild kring vad som har hänt.

När kan det bli fråga om häktning?

– Det kan bli på tisdag kan jag tänka mig, om man är ute efter det, säger Dan Sööder.

Vad som ligger bakom knivskärningarna är ännu oklart.

Mer läsning

Annons