Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna hotade att döda sjuksköterska på akuten

En kvinna i 35-årsåldern hotade att döda en sjuksköterska och hennes barn på akutmottagningen på Falu lasarett. Nu döms kvinnan för flera brott.

Annons

Det var i början av oktober förra året som den nu dömda kvinnan kom in med ambulans till akutmottagningen i Falun. I behandlingsrummet ska hon ha uttalat hot och svordomar och uppträtt aggressivt. Hon ska ha bland annat sagt till en sjuksköterska att hon skulle elda upp hennes bil och döda henne och hennes barn.

Kvinnan har i förhör nekat till att hon hotat sjuksköterskan, men tingsrätten gör ändå bedömingen att hon är skyldig till brottet. Som vittne finns bland annat en ordningsvakt som befann sig i samma rum när hoten uttalades.

Kvinnan stod även åtalad för snatteri, ringa narkotikabrott och ringa stöld, då hon ska ha snattat matvaror från två matbutiker i Avesta och innehaft 2,75 gram cannabisharts. Hon döms även för dess brott.

Kvinnan döms av Falu tingsrätt för olaga hot, snatteri, ringa stöld och ringa narkotikabrott till 200 dagsböter på 50 kronor, alltså totalt 10 000 kronor. Hon ska även betala skadestånd till matbutikerna på samma summa som värdet på det hon stal därifrån.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons