Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraftigt berusad man med kniv rammade parkerad bil två gånger – döms till fängelse

En man i 60-årsåldern från Mora döms av Mora tingsrätt till två månaders fängelse efter att han kört bil med 2,26 promille alkohol i blodet och burit kniv på allmän plats.

Annons

Det var när mannen skulle parkera vid Mora lasarett i april 2015 som han körde in i en bil på parkeringen. Ägaren till bilen som blev påkörd har i förhör berättat att mannen försökte parkera mellan hennes bil och en annan bil, ett utrymme som var alldeles för litet.

När kvinnan ska ha uppmärksammat mannen om att han inte kunde parkera där så gjorde han ändå ett nytt försök och körde in i hennes bil på nytt. Mannen ska sedan ha gått ur bilen och uppträtt berusat på platsen samtidigt som han hade en kniv i bältet.

Alkoholkoncentrationen i mannens blod uppgick vid bilfärden till 2,26 promille.

Läs också: Man misstänks för vansinnesfärd på E16 – åtalas för vårdslöshet i trafik

Mannen menar att han varken förneka eller erkänna punkten som gäller grovt rattfylleri. Han medger att han haft druckit alkohol men kan inte säga om han kört bilen eller inte.

Mannen ska inte ha något minne från händelsen, och kommer inte ens ihåg att han var ute och körde bil på den aktuella dagen. Han har i förhör uppgett att han bar kniv eftersom han efter ett besök på lasarettet skulle ut och fiska.

Mora tingsrätt gör bedömningen att det är styrkt att han orsakat skadorna på den kvinnans bil och också att han burit kniv på allmän plats.

Eftersom mannen tidigare har dömts för rattfylleri och vapenbrott och med tanke på den höga alkoholkoncentrationen som mannen hade i blodet så döms han till fängelse i två månader för grovt rattfylleri och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons