Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körkortslösa norrmän sladdade runt på parkering i stulen bil

Två norrmän i 18-årsåldern har dömts för tillgrepp av fortskaffningsmedel och olovlig körning. De två männen har olovandes tagit en väns bil och sladdat runt med den på en parkering . de döms nu villkorligt och får dagsböter.

Annons

Detta inträffade i slutet av november förra året. De två norrmännen bodde tillsammans med sina vänner i en hyrd stuga i Sälenområdet. En av vännerna hade en lånad bil som han disponerade och de två beslutade sig för att åka till en butik och handla. De uppger att vännen var med på att de skulle ta bilen.

De upptäckte att det var halt på vägen och tyckte att det var kul att sladda med bilen och åkte till en parkering där de roade sig med att sladda runt med bilen. De bytte även plats vid förarsätet och fortsatte leka på parkeringen. En ordningsvakt observerade det hela och ingrepp och stoppade färden.

Det visade sig att ingen av de två hade körkort och det gjorde att de döms för olovlig körning. Eftersom de inte hade fått lov att ta bilen ingår det även tillgrepp av fortskaffningsmedel i domen.

Sammantaget döms de två för båda brott de ställs till svars för till villkorlig dom och dagsböter. Det handlar om 30 dagsböter å 50 kronor, vardera, totalt 1500 kronor på var och en.

De två har erkänt brottet de ställs till svars för. Eftersom det ingår fängelse på staffskalan för de brott de dömts för, ska de även betala 800 kronor vardera till brottsofferfonden.

Mer läsning

Annons