Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körkortslös och narkotikapåverkad man ska ha kört i diket – två gånger samma dag

Först ska den narkotikapåverkade och körkortslöse mannen ha kört av vägen. Sedan – efter att ha blivit uppdragen – ska han ha gasat iväg i hög hastighet och återigen hamnat i diket.

Annons

En man i 30-årsåldern, hemmahörande i Borlänge, åtalas nu misstänkt för vårdslöshet i trafik, rattfylleri, ringa narkotikabrott, olovlig körning samt brott mot knivlagen efter en händelse i slutet av februari i år.

Det hela ska, enligt åtalet, ha börjat med att mannen körde i diket med en personbil på Nygårdsvägen i Borlänge. Efter att ha blivit uppdragen ska han sedan återigen ha satt sig bakom ratten och kört iväg.

Han ska då ha fortsatt sin färd genom att, i hög hastighet, göra ett flertal omkörningar av andra fordon. Detta ledde till att han vinglade till och återigen körde i diket.

Det ska sedan ha visat sig att mannen saknade körkortsbehörighet. Det han däremot hade var både hasch samt Klonazepam i blodet. Han ska dessutom ha haft mer av dessa substanser i bilen, tillsammans med en yxa.

Som bevis för att mannen begått brotten läggs – förutom hans eget erkännande – även vittnesförhör, analysresultat samt beslagsprotokoll fram.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons