Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kokainpåverkad man ofredade flera kvinnor sexuellt

Den narkotikapåverkade mannen vägrade lämna stugan i Sälen där två kvinnor bodde. Istället ofredade han dem båda sexuellt genom att bland annat putta ner en av dem på en säng och visa sin erigerade penis för henne. Nu har han dömts för flera brott.

Annons

En man i 20-årsåldern, ej hemmahörande i länet, döms av Falu tingsrätt för ett flertal brott som alla begicks i Sälen i början av januari i år.

Mannen befann sig där på semester och en kväll hamnade han i en stuga där tre andra personer bodde. De kände inte varandra och personerna bad mannen att lämna stugan – något som han dock inte gjorde.

Istället försökte han att få de båda kvinnorna att utföra sexuella handlingar åt/med honom. Bland annat puttade han ner en av dem på en säng och visade sin erigerade penis för henne.

Mannen själv har hävdat att han inte känner igen eller minns händelserna. Tingsrätten anser dock att de båda kvinnornas berättelse är trovärdiga, detaljerade och utan överdrifter och dömer därför mannen för två fall av sexuellt ofredande.

Eftersom mannen själv uppgett att han var påverkad och kokain vid tillfället samt vägrade lämna stugan frivilligt trots tillsägelser och trots att han ofredat två av de boende i stugan så anser de även att han ska dömas för ringa narkotikabrott samt hemfridsbrott.

Påföljden blir 120 dagsböter à 50 kronor – alltså totalt 6 000 kronor. Mannen ska även betala 2 000 kronor i skadestånd till en av kvinnorna samt 800 kronor till brottsofferfonden.

Mannen åtalades dessutom för misshandel av en man som även han bodde i stugan – ett brott som han dock frias från då tingsrätten finner att det inte går att styrka uppgifterna.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons