Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kniv på köpcentrum, narkotikabrott och berusad bilfärd med yxor i bilen

Brott mot knivlagen, narkotikabrott samt flera trafikbrott – det är bara två av de brott som två män i 50-årsåldern nu åtalas för.

Annons

Två män i 50-årsåldern, båda hemmahörande i Borlänge, åtalas vid Falu tingsrätt misstänkta för en rad olika brott.

En av männen åtalas för brott mot knivlagen samt ringa narkotikabrott – detta efter två händelser den 7 samt 12 mars i år.

Vid det första tillfället så ska mannen ha haft med sig en kniv på Origo köpcentrum på Kopparvägen i Falun – trots att det inte var befogad. Fem dagar senare ska han ha påträffats på Elgiganten vid Norra Backa i Borlänge med 1,82 gram amfetamin samt 0.27 gram cannabisharts, vilket är narkotika. Mannen själv erkänner båda brotten.

Den andra mannen åtalas på fem punkter – ett fall av grov olovlig körning, ett fall av rattfylleri, ett fall av brott mot knivlagen samt två fall av ringa narkotikabrott.

I början av september i år ska han nämligen ha blivit påkommen med att köra bil vid Statoil på Faluvägen i Ludvika, trots att han både saknar behörighet samt hade använt amfetamin och klonazepam innan färden.

Vid tillfället ska han även ha haft två tabletter innehållandes aprazolam, 47,4 tabletter med klonazepam, två knivar, två yxor, ett bräckjärn samt ett spett i fordonet.

Den åtalade mannen själv förnekar brott mot knivlagen men erkänner brott i övrigt. Han menar dock att narkotikabrotten på grund av konsumtion ska bedömas som ett brott.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons