Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kidnappardramat: Polisen har hållit förhör med den misstänkte mannen från Dalarna

Artikel 2 av 20
Kidnappardramat i Västmanland 2016
Visa alla artiklar

Mannen från Dalarna som misstänks ha misshandlat och kidnappat en kvinna i Sala och därefter voltat på en åker vårdas fortfarande på sjukhus. Han anhölls på tisdagskvällen på sannolika skäl misstänkt för människorov, grov misshandel, olaga tvång och vapenbrott.

Annons

Polisen kunde på tisdagskvällen hålla ett första förhör med mannen, som inte ska ha några livshotande skador.

– Vi har hållit ett inledande förhör och därefter blev det beslut om anhållan. Han är vid medvetande men behöver fortfarande sjukhusvård, säger Anders Hedström, polisens pressinformatör i Västmanland.

Läs mer: Man med batong överföll kvinna i Sala – tvingade in henne i bil och körde från platsen

Se också: Man misstänkt för människorov – voltade av vägen efter stort polispådrag

Mannen kunde gripas efter att bilen han färdades i voltade utanför Köping.

Mannen, som är i 40-årsåldern, anhölls på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel, människorov, olaga tvång och vapenbrott.

– Inledningsvis misstänktes han även för rån, men den brottsrubriceringen har ändrats till olaga tvång. Misstanken om vapenbrott beror på att han hade föremål i bilen som går under vapenlagstiftning, säger Anders Hedström.

Hur ställer han sig till anklagelserna?

– Han är delgiven misstanke om brott, men jag vill inte säga hur han ställer sig till det.

Finns det någon motivbild?

– Det är för tidigt att ha en klar motivbild. Vi arbetar på med utredningsåtgärder som ska göras, sedan får vi se när vi kommer framåt i utredningen.

Läs mer: Misstänkt för kidnappning anhölls i sjukhussängen

Den 26-åriga kvinnan som mannen ska ha misshandlat och sedan tvingat in i en bil, och som kastade sig ut under färden, vårdades på onsdagsmorgonen fortfarande på sjukhus.

– Hon är skadad efter misshandeln som hon utsattes för, men vi har hållit ett första förhör med henne. Det är såklart en fruktansvärd upplevelse hon har varit med om, det är svårt att ta in för vem som helst, säger Anders Hedström.

Efter att kvinnan lyckats fly ur bilen körde den misstänkte mannen vidare mot Skinnskatteberg, där han under hot tvingade en kvinna att lämna ifrån sig sin bil. Hon ska inte ha skadats fysiskt vid händelsen.

Alla artiklar i
Kidnappardramat i Västmanland 2016
Annons