Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott på idrottsplats

Godis för en tusenlapp och en växelkassa med 500 kronor försvann i samband med ett inbrott i Idre SKs klubbstuga vid fotbollsplanen på Smijolet i Idre.

Annons

– Det handlar inte om så mycket pengar även om det är kännbart för klubben, säger Göran Arnesson, lagledare för det nystartade A-laget Idre-Särna SK och en av dem som brinner för fotbollen i bygden.

Under helgen har någon eller några tagit sig in i lokalen och tömt godisförrådet och brutit loss skåpdörren till skpet där växelkassan förvarades.

– Dörren är borta och likaså växelkassan, suckar Göran besviket.

Det som gör idrottsledarna i Idre lite extra besvikna är att mycket talar för att det är någon med kännedom om lokalen som varit med.

– Det finns inga brytmärken och antingen är det någon som lyckats ställa upp en dörr eller haft kännedom om hur nyckeln till klubblokalen förvaras.

– När vi har nästa ungdomsträning ska vi prata med föräldrarna till våra ungdomar. Utan att peka ut någon så är det viktigt att informera och kanske kunna förebygga och få förståelse för hur klubben jobbar, säger Göran Arnesson.

Stölden är för övrigt polisanmäld och i lilla Idre finns det fortfarande polis som kan rycka ut även på mindre brott.

– Vi har varit på plats och säkrat en del spår, men tar ändå tacksamt emot tips, säger Lena Nilsson på polisen i Idre.

För ett år sedan drabbades Idre SK av en kraftig förstörelse när en av fotbollslagets bussar eldades upp.

Mer läsning

Annons