Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott i skola – stökade ned i klassrum, slog sönder fönster och bröt upp postfack

När personalen på Morkarlby skola kom till jobbet på onsdagsmorgonen upptäckte de att någon varit in i lokalerna under natten.

Annons

Det var vid halv åtta-tiden som inbrottet upptäcktes. Någon eller några har under natten varit in i skolan.

– De har varit in i ett par klassrum och stökat runt och slagit sönder fönster, säger Stefan Dangardt, presstalesman på polisen i Dalarna.

Postfack i skolan ska också ha brutits upp.

– Man har kraschat två rutor för att ta sig in i skolan. Varför man förstört två rutor när det hade räckt med en ruta förstår jag inte. De tog sig in i en liten centralhall, har brutit upp lärarskåp och tagit kuvert med pengar, säger Göran Lövgren, rektor på skolan.

Likaså har man tagit två datorer av skiftande kvalité. Den ena, fyra år gammal, skulle ändå bytas ut medan den andra datorn var hyfsat ny. Några läsplattor har man också tagit.

– I våra ögon är det ingen jättegrej. Värdet är sammanlagt inte så stort. Det är mest tråkigt. Riktigt tråkigt. Att folk ställer till det. Utöver det är det inte mycket att orda om egentligen, säger Göran Lövgren.

Polisen har varit på plats och kontrollerat skadorna. För elevernas del kunde undervisning upptas som vanligt tämligen omgående.

– Eleverna tog det lugnt. De var mest nyfikna, avslutar Göran Lövgren.

Läs också: Inga clowner på skolor i Mora

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons