Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förnekar brottet, finns inget som styrker

Artikel 21 av 48
Mordet i Idre
Visa alla artiklar

Den 29-årige man som misstänks för mordet i Idre på en 25-åring förnekar brott.
Den misstänktes advokat, Catarina Wikner betonade att det finns inget som styrker att offret och den misstänkte skulle ha varit ovänner. Det finns heller inget i utredningen som visar det.

Annons

– Det är åklagaren som har bevisbördan och som hävdar att det är min klient som utfört handlingen, säger Catarina Wikner.

– Utredningen har brister. Det finns inte någon närmare kartläggning av den misstänkte. Trots den omfattande utredningen finns det inga spår överhuvudtaget.

När det gäller de skador som finns på den misstänkte så hävdade försvaret att de skadorna ska ha uppkommit i samband med ett bråk på farstukvisten.

– Att det sedan finns DNA på offret och hans kläder är naturligt, de umgicks ju, förklarade Wikner.

Att den t-shirt som den misstänkte ska ha burit under kvällen inte kunde återfinnas, förklarade Wikner med att det är känt att han brukar tappa bort saker, och spelade upp ett antal telefonsamtal där den misstänkte frågade efter borttappade saker.

– Man har helt enkelt inte kunnat finna något i utredningen som kan binda den misstänkte till brottet, betonade Catarina Wikner.

Hon betonade också att det ska ha funnits en okänd person kvar, när den misstänkte lämnade villan och det finns DNA från en person där det inte är uteslutet att det kommer från en tredje person.

– Utredningen har bedrivits väldigt snävt med den misstänkte som gärningsman, säger Catarina Wikner.

Läs även: Här förs misstänkte 29-åringen till rättegången – misstänks ha mördat 25-åring i Idre

Alla artiklar i
Mordet i Idre
Annons