Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ex-pojkvän anhållen och misstänkt för att ha skjutit kvinnan i Säter

När den unga kvinnan i Säter sköts i benet under lördagkvällen greps en man i 40-årsåldern. Mannen, som nu sitter anhållen, uppges vara kvinnans tidigare pojkvän.

Annons

Det var sen på lördagskvällen, klockan 22.19 som larmet gick om att en kvinna hade skottskadats i centrala Säter. Ett stort polispådrag blev följden.

Efter mycket dramatik, där bland annat automatbeväpnad polis gick in i flera lägenheter, greps en misstänkt man. Ytterligare två togs också till förhör. Den unga kvinnan fördes till Falu lasarett och uppgavs vara lindrigt skadat.

Mannen som greps efter skottlossningen är nu anhållen. Han uppges vara kvinnans expojkvän.

En utredning har inletts, men på måndagen var utredningsledaren Fredrik Skoglund, som är chefsåklagare på åklagarkammareni Falun, mycket förtegen kring detaljerna i händelsen. Men en sak kunde han avslöja.

– Den som är misstänkt är en tidigare pojkvän.

Vidare berättade Fredrik Skoglund att mannen är anhållen, misstänkt för grov misshandel. Och han har goda förhoppningar om att kunna ställa mannen till svars.

– Bevisningen är god enligt min uppfattning.

Poliser beväpnade med automatvapen ryckte in i flera lägenheter i Säter efter att den unga kvinnan skjutits i benet.

Fredrik skoglund vill dock inte gå in på vad bevisningen består av, eller på hur brottet gick till.

Mannen sitter nu anhållen fram till onsdag klockan 12.00. Innan dess måste han begäras häktad om han inte ska släppas fri.

– Men det vill jag inte ta ställning till än, säger Fredrik Skoglund.

Mer läsning

Annons