Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En 17-åring körde bil - döms för olovlig körning och vårdslöshet i trafik

I mitten av april förra året, stoppade polisen en då 17-årig kille som körde bil. Polisen hade uppmärksammat honom när han korsade en väg i Malung. Nu döms han till 40 dagsböter, för vårdslöshet i trafik och olovlig körning.

Annons

Det hela inträffade i mitten av april förra året som två poliser i en polisbil observerade att det kom en bil och korsade den en väg i hög hastighet. Det råder stopplikt på den aktuella vägen, vilket föraren av bilen ignorerade.

Polispatrullen bestämde sig för att följa efter den aktuella bilen och de fick öka hastigheten för att komma ifatt den. När de fick stopp på bilen sprang en person från bilen, men den som kört satt kvar bakom ratten och medgav att han kört bilen.

Något körkort had ehan inte, men kunde senare visa upp en identitetshandling och då visad de att han endast var 17 år.

I förhör har sedan yngligen uppgett att han inte visst att man inte får köra bil utan körtkort och inte heller innan man är 18 år. Tingsrätten anser det klarlagt att han kört bilen.

När det gäller vårdslöshet i trafik har 17-åringen uppgett att han inte visste att man måste stanna vid stopplikt, det har han fått förklarat för sig senare. Men även den delen anses styrkt av vittnesuppgifter och han döms även för vårdslöshet i trafik. Sammantaget blir det 40 dagsböter á 50 kronor, eller 2000 kronor.

Mer läsning

Annons