Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms till samhällstjänst för smuggling och olovlig försäljning av alkohol

Det var den 6 juni ifjol som trion med unga män från Smedjebacken haffades av polisen. Bevisen var då tillräckliga för att väcka åtal för såväl smuggling som olovlig försäljning av alkohol.

Annons

Falu tingsrätt hade inga större svårigheter att meddela en fällande dom i onsdags.

Sms-meddelanden där männen diskuterat priser, beställningslistor på alkohol samt polisen spaningsfoton som visar att alkoholen som hämtats från Tyskland sålts vidare räckte för att tingsrätten skulle följa åklagarens linje.

Med tanke på den betydande mängden alkohol – 855,03 liter öl, 65 liter vin, 118,8 liter cider och spritdrycker samt 32,7 liter vin – konstaterade tingsrätten att smugglingsbrottet i kombination med olovlig försäljning innebär fängelsestraff – om "... det inte finns särskilda skäl att välja en icke frihetsberövande påföljd.".

Eftersom ingen i trion sedan tidigare är straffad och att samtliga lever under ordnade förhållanden med både arbete och bostad bedömdes det därför finnas skäl att inte välja fängelse som påföljd.

Två av männen fick därmed en villkorlig dom med 100 timmars samhällstjänst vardera för smuggling och olovlig försäljning av alkohol, vilket motsvarar tre månader i fängelse.

För den tredje mannen i sällskapet stannade domen vid medhjälp till smuggling. Han tilldelades en villkorlig dom och totalt 6 000 kronor i dagsböter.

Läs även: Smedjebacks-trio åtalas för alkoholsmuggling

Läs även: Tre män åtalas för smuggling av stora mängder alkohol

Mer läsning

Annons