Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms för vansinnesfärd på riksvägen

I hög hastighet gjorde mannen livsfarliga omkörningar innan dolda kurvor, backkrön samt över heldragna linjer. Nu döms han för vårdslöshet i trafik.

Annons

Det var i slutet av december förra året som en ledig trafikpolis från Stockholm, på väg till julfirande i Dalarna, blev omkörd av en mörk kombi på E16 i Falun

Omkörningen skedde strax före ett backkrön där det var heldragen mittlinje. Uppe på krönet kom det mötande trafik som gjorde att den omkörande bilen fick kasta sig tillbaka in i höger körfält. Föraren fortsatte sedan att köra om andra bilar och korsade den heldragna mittlinjen flera gånger, i full fart.

Den lediga polisen ringde sina kollegor i Falun, men bestämde sig även för att följa efter bilen.

Under färden blev han vittne till hur föraren fortsatte sin vansinneskörning genom Falun och sedan vidare på riksväg 69 mot Rättvik. Förutom att göra ytterligare farliga omkörningar så körde han även förbi en stoppskylt utan att stanna.

Strax utanför Grycksbo valde dock polisen från Stockholm att avsluta sin jakt. Han blev sedan uppringd av en poliskollega som fick en del av registreringsnumret på den aktuella bilen. Denne kunde sedan stoppas vid Vidablick i Rättvik.

Det hela ledde till åtal mot föraren – en Morabo i 25-årsåldern. Och nu har Falu tingsrätt beslutat att döma honom – mot hans nekade – för vårdslöshet i trafik.

Påföljden blir 40 dagsböter à 50 kronor – alltså totalt 2 000 kronor.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons