Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömdes för olovlig körning, släpptes och körde bil igen

Körde dessutom rattfull flera gånger – döms till två månaders fängelse.

Annons

En 53-årig man från en mindre ort i Avesta kommun har av Västmanlands tingsrätt dömts till två månaders fängelse för flera fall av grov olovlig körning.

Vid två av fallen körde han dessutom rattfull.

I slutet av januari 2016 släpptes 53-åringen från fängelset efter att ha dömts för flera grova olovliga körningar, rattfyllerier och narkotikabrott.

En vecka senare stal han en dammsugare på Coop Extra Fagersta. Samma dag stoppades han av Avestapolisen bakom ratten till en bil, han hade liksom så många gånger tidigare inget körkort och dessutom 0,29 promille alkohol i kroppen.

Någon vecka därefter var det dags igen, Avestapolisen stoppade honom för grov olovlig körning och han hade 0,74 promille i kroppen. I somras och höstas var han i Sala kommun och körde bil och stoppdes då av Salapolisen vid två tillfällen. Körkortslös som vanligt.

Västmanlands tingsrätt konstaterar att 53-åringen återfallit i brott – vilket han gjort många gånger förr – och att något annat än fängelse inte kommer ifråga.

Straffet blir två månaders fängelse plus att rätten förverkar de 34 dagar som mannen fick villkorligt eftergivna efter senaste straffet.

Mer läsning

Annons