Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalaläkare gripen misstänkt för övergrepp på 8-åring i Asien

En man i 70-årsåldern, som varit anställd som stafettläkare på ett flertal vårdcentraler runtom i Dalarna, har gripits i Asien misstänkt för sexköp av barn.

Annons

För drygt två veckor sedan greps en man i 70-årsåldern av polis i Kambodjas huvudstad Phnom Penh misstänkt för att ha köpt sex av fyra stycken flickor - 12, 13, 14 och 15 år gamla. Det uppger Dala-Demokraten.

Enligt nationell media misstänks mannen även för övergrepp på ett barn som vid tillfället var under åtta år gammal.

Enligt Dala-Demokraten ska mannen ha varit anställd som hyrläkare inom Landstinget Dalarna och har under de senaste fem åren haft uppdrag på ett flertal vårdcentraler runtom i länet. En källa uppger till dem att han var verksam i Dalarna så sent som för en dryg månad sedan.

Även en kvinna misstänks för brott. Hon står åtalad för koppleri och ska enligt Dala-Demokraten ha försett läkaren med de fyra barnen.

Domstolen i Phnom Penh uppger enligt tidningen att en rättegång är att vänta senare i år. Fram tills dess kommer paret att befinna sig på Prey Sar-fängelset. Det ska även utredas om det finns fler barn som fallit offer för mannen.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons