Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefen vid äventyrsgruvan misshandlades av inbrottstjuv – nu åtalas två män

De två männen ska ha tagit sig in i Äventyrsgruvan i Tuna Hästberg. Sedan ska en av dem ha misshandlat verksamhetschefen samt orsakat skador för över 10 000 kronor. Nu åtalas de för brotten.

Annons

Tidigt på morgonen den 14 augusti 2015 gick larmet vid Äventyrsgruvan i Tuna Hästberg i Borlänge. Verksamhetshefen Daniel Karlsson åkte snabbt ut till platsen och tog sig ner i gruvan för att fånga de misstänkta på bar gärning.

Väl nere på 80 meters djup stötte han på de objudna besökarna – som gjorde ett försök att fly. När det misslyckades gav sig en av dem istället på honom.

Läs även: Chefen vid äventyrsgruvan i Tuna Hästberg misshandlades av inbrottstjuv

– Han hoppade på mig, drog ner mig, slog mig i ansiktet med knytnävar och armbågen. Han satte också knäet i bröstet på mig, berättade han för tidningen efter det inträffade.

Nu åtalas två män i 25- respektive 30-årsåldern, båda hemmahörande i Smedjebacken, misstänkta för brotten. Båda åtalas för olaga intrång, och den äldre av dem för misshandeln samt skadegörelse.

Enligt åtalet ska han nämligen, vid samma tillfälle, även ha förstört ett staket och en stolpe på platsen så att det blev skador för 10 200 kronor.

Båda männen erkänner olaga intrång. Mannen i 30-årsåldern nekar till övriga brott.

Läs även: Äventyrsgruvan i Tuna Hästberg har utsatts för skadegörelse – erbjuder 20 000 kronor för tips

Läs även: Äventyrsgruvan återigen utsatta för skadegörelse – "Känns som att det bara är för att jävlas"

Läs även: Åtalas för olaga intrång i äventyrsgruvan

Mer läsning

Annons