Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brunnslock användes vid inbrott – duo åtalas nu för att ha stulit kläder för 116 000 kronor

En man och en kvinna i 35- respektive 30-årsåldern från Borlänge åtalas för en rad brott. Mannen misstänks för inbrottet på en modebutik i Mora den 11 april där kläder till ett värde av 116 000 kronor stals.

Annons

För Plus-kunder: Åtta bra tips: Så skyddar du dig mot inbrott

Det var natten den 11 april som mannen enligt åtalet ska ha tagit sig in i modebutiken i Mora genom krossa fönstret med två brunnslock. Inne i butiken ska de kommit över kläder till ett värde av 116 000 kronor.

I andra yrkas på häleri för att mannen förvarat kläderna i kvinnans bostad. Mannen förnekar brott men erkänner häleri.

Den 18 april gjorde polisen en husrannsakan i kvinnans bostad i Borlänge där de hittade kläderna från stölden samt fynd som ger ett antal åtalspunkter.

Även kvinnan åtalas för häleri då kläder från stölden förvarats i hennes bostad men hon förnekar brott i det fallet.

De båda åtalas för penningtvättbrott då de haft 111 000 kronor som kommit från brottslig verksamhet. Enligt åtalet har de lämnat oriktiga uppgifter om var pengarna kommer ifrån. De båda förnekar brott.

De båda åtalas för narkotikabrott då de haft sammanlagt 628 tabletter av olika typer som alla innehållet narkotikaklassade ämnen.

Även ringa dopingsbrott åtalas de för då polisen hittade fem ampuller med olika dopingsklassade preparat samt tre tabletter av liknande karaktär.

Tårgasspray ska ha hittats vilket leder till en åtalspunkt om ringa vapenbrott.

Narkotika-, doping- och vapenbrotten förnekar kvinnan medan mannen erkänner dem.

Polisen ska även ha hittat två tabletter innehållande klonazepam på mannen, varför han åtalas för ringa narkotikabrott. Han ska även ha kört bil trots att han tidigare dömts för olovlig körning vilket gör honom misstänkt för grov olovlig körning. Dessa två brott erkänner han.

Kvinnan åtalas dessutom misstänkt för tillåtande av olovlig körning i samband med ovan nämnda brott samt ett snatteri på en matbutik i Borlänge sommaren 2016. Då ska hon ha tagit nagellack till ett värde av 68 kronor. Kvinnan förnekar även dessa brott.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons