Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilist somnade, kom över på fel sida vägen och krockade med mötande bil

Kvinnan somnade bakom ratten, kom över i mötande körfält och kolliderade med en mötande bil. Nu döms hon för vårdslöshet i trafik.

Annons

I början av september förra året inträffade en trafikolycka på Dalgatan i Älvdalens kommun.

Det visade sig att föraren till en av bilarna – en kvinna i 30-årsåldern – hade orsakat olyckan genom att somna bakom ratten och på så vis hamna i fel körfält och kollidera med den andra bilen.

Kvinnan kom att åtalas vid Mora tingsrätt misstänkt för vårdslöshet i trafik och anklagades för att "vid framförande av personbil i väsentlig mån brustit i den omsorg och varsamhet som till förekommande av trafikolycka betingats av omständigheterna".

Kvinnan själv uppgav att hon måste ha somnat med bestred anklagelserna och nekade till brott. Hon uppgav att hon visserligen var på väg hem från ett 12-timmar långt nattpass på sitt arbete när olyckan inträffade, men att att hon inte var onormalt trött. Hon berättade även att hon, längs vägen, stannat och gått ur bilen för att få frisk luft och piggna till.

Tingsrätten konstaterar dock att det står klart att kvinnan kört bil i uttröttat tillstånd och därigenom orsakat olyckan. Hon döms därför för vårdslöshet i trafik.

Påföljden blir 40 dagsböter à 50 kronor – alltså totalt 2 000 kronor.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons