Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Båtförare med 1,88 promille kraschade in i annan skuta

Med 1.88 promille alkohol i blodet gav sig Borlängebon ut på älven vid Torsång i Borlänge. Färden slutade med att han kraschade in i en annan båt och nu döms han för grovt sjöfylleri.

Annons

Det var en natt i början av juni förra året som Borlängebon befann sig ute på älven i Tylla, Torsång, i Borlänge, med sin motorbåt – en färd som slutade med att han körde på, och skadade, en annan mans båt.

Polisen tillkallades och efter ett utandningsprov kunde man konstatera att alkoholkoncentrationen i Borlängebons utandningsluft uppgick till 0,94 milligram per liter vilket motsvarar 1,88 promille.

Mannen, som är i 50-årsåldern, kom att åtalas för grovt sjöfylleri. Han själv har i förhör medgett att han körde en kort sträcka med båten. Han har dock nekat till att han skulle ha kört på och skadat den andra mannens båt och hävdat att omständigheterna var sådana att gärningen ska vara att bedöma som sjöfylleri av normalgraden.

Falu tingsrätt anser dock att mannens framförande av båten, med den höga alkoholkoncentrationen, inneburit en sådan fara för sjösäkerheten att sjöfylleriet ska bedömas som grovt.

Påföljden blir villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar. Borlängebon ska även betala skadestånd till mannen vars båt han körde in i samt 800 kronor till brottsofferfonden.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons