Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Attackerade ordningsvakter - döms till fängelse

En man i 30-årsåldern från Grängesberg döms av Falu tingsrätt till en månads fängelse för skadegörelse, våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman. Det efter en stökig natt på nattklubben Flow i Ludvika.

Annons

Enligt domen från Falu tingsrätt besökte mannen nattklubben i september förra året. Efter att ett bråk uppstått mellan mannen och hans flickvän ska ordningsvakterna ha bett honom lämna platsen. Mannen i 30-årsåldern har då försökt angripa och hotat att döda ordningsvakterna.

Läs också: Våldsam kroggäst åtalas – attackerade ordningsvakter

Den nu dömde mannen ska även tillsammans med en till person ha tagit upp marschallhållare som de kastade på två fönster till entrén på nattklubben så att rutorna krossades.

Enligt domen har mannen har även slagit en av ordningsvakterna i bakhuvudet med två knytnävsslag.

Mannen döms nu till en månads fängelse för skadegörelse, våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman. Han ska även betala skadestånd på 5 600 kronor till en av ordningsvakterna och skadestånd på 5384 kronor för kostnaderna för att att ersätta de krossade rutorna.

Mannen har tidigare dömts för för grov misshandel, misshandel, stöld och olaga hot till fängelse i tre år och tre månader.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons