Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal skjuts upp för mordmisstänkt

Artikel 17 av 48
Mordet i Idre
Visa alla artiklar

Den 29-årige man från norra Dalarna som suttit häktad, misstänkt för att ha mördat en 25-årig man i Idre i maj, får vänta på ett eventuellt åtal. Det sedan åklagaren begärt att få förlänga häktningen för den mordmisstänkte.

Annons

I september beviljade tingsrätten en förlängning av häktningstiden med en månad till den 18 oktober. Då ansåg åklagaren att utredningen skulle kommit så långt att åtal skulle kunna väckas.

Nu har åklagaren kommit in med en ny begäran om att få förlänga häktningstiden med ytterligare två veckor, till den 1 november.

Den begäran har nu tillbakavisats av tingsrätten och istället skedde en omhäktning av mannen under tisdagen. Tingsrätten beviljade då en förlängning av häktningstiden till den 1 november.

Den misstänkte, som greps tidigt på morgonen den 15 maj, häktades tre dagar senare och har sedan dess suttit häktad med restriktioner.

Mannen nekade till misstanken i det inledande förhöret och även vid häktningsförhandlingen, liksom vid den omhäktning som skedde den 29 juni.

Då fanns förhoppningen att ett åtal skulle kunna väckas efter sommaren.

Håll dig uppdaterad - Följ Brottsplats Dalarna på Twitter här

LÄS: Fler Blåljusnyheter här

Alla artiklar i
Mordet i Idre
Annons