Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en stöld i inbrottsdrabbat fritidshusområde

Ännu ett inbrott har inträffat i det gamla stationssamhället Salån, ungefär en mil söder om Björbo.

Annons

Fastighetsägarna i Salån har tröttnat sedan dörrar har brutits sönder, lås har förstörts, bommar har kapats, hänglås har klippts av och fönster har skjutits sönder.  Husen i det gamla stationssamhället har under årens lopp utsatts för fler än tio inbrott.

Bebyggelsen i Salån, som numera används för fritidsboende, har under senare år utsatts för en lång rad inbrott. Såväl bostadshus som uthus har brutits upp och fastigheterna genomsökts.

Tidigare har tjuvarna till och med haft lastfordon och tillgript bland annat dalamöbler.

Eftersom inbrottsstölderna har varit så många – fler än tio – har fastighetsägarna tagit hem alla mer värdefulla föremål och vidtagit inbrottsförebyggande åtgärder genom att sätta upp vägbommar, montera järnslåar framför dörrarna och även satt upp övervakningskameror inomhus.

Inbrott i en av fastigheterna vid Salån. Dörren är uppbruten och utanför har en kofot lämnats.

Men bommarna och järnslåarna har kapats och åtminstone en övervakningskamera har stulits. Och trots att det inte längre finns något stöldbegärligt gods i fastigheterna fortsätter stölderna.

Så sent som i höstas utsattes en av fastigheterna för skottlossning. I samband med ett inbrott hade någon skjutit med ett finkalibrigt vapen genom ett sovrumsfönster och ett vindsfönster till ett av bostadshusen.

– Allt extra arbete och att reparera det förstörda, ersätta låsen och byta ut sönderslagna och -skjutna fönster kostar oss betydligt mer än värdet av det som stjäls, säger en av fastighetsägarna.

I höstas, i samband med ett inbrott vid Salån, hittades också en dikeskörd eller möjligen dumpad personbil i en banvallsslänt nära det gamla stationssamhället. Bilensaknade registreringsskyltar och en del id-nummer var bortslipade. Fyndet är polisanmälty och bilen står kvar.

I slutet av förra veckan observerades tre personer två andra personer i två fordon intill en av vägbommarna nära Salån. De två personerna var i färd med att från enlitersflaskor fylla bensin i en av bilarna.

Eftersom en av bilarna var belagd med körförbud polisanmäldes händelsen och polisen fick också uppgifter om fordonsmärken och fordonens registreringsnummer.

Lite senare kom ägaren till en av fastigheterna i Salån till platsen och upptäckte att personer gått till Salån i nysnön från den plats där bilarna stått. Ett inbrott hade förövats i ett boningshus och en del föremål, som beskrivs som loppisföremål, var stulna.

Även inbrottsstölden har polisanmälts.

Mer läsning

Annons