Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre par erbjöd barn godis – anmälan om ofredande upprättad

Klockan 10.29 på söndagsförmiddagen meddelar polisen att man är på väg till en adress i ett bostadsområde i Falun. Ett barn i sjuårsåldern har uppgett för sin pappa att två personer i 60-årsåldern försökt locka med sig barnet, något som senare uppges vara felaktiga uppgifter. På söndagseftermiddagen säger polisen att man avslutat förhör med de inblandade och att en anmälan om ofredande är upprättad.

Annons

Polisen släpper pressmeddelande

Klockan 10.29 på söndagsförmiddagen meddelar polisen att en patrull är på väg till en adress i Falun i ett brådskande ärende.

– Ett barn i sjuårsåldern har uppgett för sin pappa att två personer ska ha försökt locka med sig denne, säger Johan Valenius som är vakthavande befäl vid polisen.

Par i 60-årsåldern ska ha försökt att locka med sig barnet

Enligt de initiala uppgifterna ska ett par i 60-årsåldern försökt att locka med sig barnet. Efter att en patrull varit på platsen och genomfört förhör med de inblandade framkommer det att barnet aldrig fått frågan om det vill följa med.

– Barnet ska ha fått frågan om det vill ha godis. Det finns ingenting som tyder på att hen ska ha fått frågan att följa med någonstans. Hen ska då ha blivit skrämd och sprungit hem till sin mamma och pappa och berättat om händelsen. Vi har knackat dörr i området och inga grannar ska ha uppmärksammat någonting.

Polisen uppmanar fortfarande att ringa 114 14 vid iakttagelser

– Vi vill ju givetvis ha kontakt med det här paret för att få ytterligare information om vad som har hänt, säger Johan Valenius som är vakthavande befäl vid polisen.

Polisen uppmanar personer som har information att ringa 114 14. Vid akuta ärenden ringer man 112.

Tipsa

■■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Skicka MMS till 720 23, eller mejla 72023@dt.se

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons