Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre kvinna med rullator bestals på sin plånbok med fräcka "karttricket"

Ännu en person i Dalarna har utsatts för det fräcka "karttricket". Denna gång var det en äldre kvinna i Avesta som blev av med sin plånbok.

Annons

I slutet av mars blev två personer, en i Falun och en i Hedemora, bestulna av tjuvar som använde sig av det så kallade "karttricket" – en taktik där någon breder ut en karta och frågar efter vägen, och där det senare visar sig att det som legat under kartan de brett ut är borta.

I början av april skedde fler liknande stölder – denna gång i Falun där två personer drabbades. I båda fallen blev personerna av med sina mobiltelefoner. Och under fredagen var det Avestas tur att drabbas.

Det hela började med att en äldre kvinna, som befann sig i Avesta centrum runt lunchtid, blev erbjuden hjälp med sin rullator av en man. Han ville därefter själv ha hjälp och bad kvinnan att titta på en karta som han hade med sig. Strax därefter upptäckte kvinnan att hon hade bestulits på sin plånbok.

Enligt kvinnans vittnesmål pratade mannen inte svenska och var kort, cirka 165 centimeter, kraftigt byggd och svarthårig.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons