Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åklagaren: la snaran runt offrets hals och klädde kroppen i sopsäckar

Artikel 40 av 81
Mordet i Långshyttan
Visa alla artiklar

Han ska ha varit en av dem som lade strypsnöret tillrätta kring offrets hals och som sedan klädde den dödas kropp i sopsäckar.
Under måndagen fortsatte rättegången om Långshyttemordet med förhör av den 24-årige mordåtalade mannen.

Annons

Under måndagen gick rättegången om Långshyttemordet in på sin fjärde dag med förhör av den 24-årige mannen. Han är hemmahörande i Kopparberg och åtalas misstänkt för mord men även för grov stöld och två fall av bedrägeri då han ska ha handlat kläder med offrets kontokort och stulit saker från hennes lägenhet.

Tidigare har den 20-åriga kvinna och den 46-årige mannen hörts.

24-åringen har tidigare medgett att han var delaktig i mordet, men nekar nu.

När det gäller förberedelserna till mordet sade 24-åringen under måndagens förhör att han likt övriga hörda inte tog pratet om att döda kvinnan på allvar "Jag tog allt som löst prat och trodde inte att något skulle hända".

24-åringen ska, efter att delar av gruppen talat om att döda kvinnan, ha ringt till den mordåtalade 21-årige mannen. Det ska då ha pratats om att de på så sätt skulle få fram pengar och 24-åringen säger i samtalet med 21-åringen att han behöver "nån som är snabb in och snabb ut". 24-åringen talar med 21-åringen om att slå en yxa i huvudet på någon, och det pratas om att 21-åringen ska få betalt med 10 000 kronor.

Samtalet ägde rum den 16 juni, dagen innan mordet. Den 24-årige mannen berättar i rätten att det vid grillplatsen på morddagen talade om vad som skulle hända kvinnan. "Jo, de pratade om att de skulle skrämma henne... de skulle binda henne vid ett träd och hämta henne senare".

Mannen vidhåller att han inte trodde att någon var kapabel att döda kvinnan, men när gruppen sedan åkte vidare till Triangeln – en gammal avrättningsplats i Sandviken – ska 24-åringen ha varit en av dem som hjälpte till att strypa kvinnan i bilen.

Han satt bredvid offret i baksätet och ska tillsammans med den 20-åriga kvinnan ha lagt flagglinan tillrätta om offrets hals medan hon ströps av de två männen i bakluckan.

Den 24-årige mannen ska även ha varit en av dem som efter mordet klädde kvinnans döda kropp i sopsäckar och dumpade den i gruvhålet i Långshyttan.

LÄS ALLT om mordet i Långshyttan här

FÖLJ DT:s liverapportering från rättegången här

Alla artiklar i
Mordet i Långshyttan
Annons