Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

60-årig man anmäld för sexuellt ofredande av tonårstjej

Den 60-årige och kraftigt berusade mannen satte sig bredvid den 15-åriga flickan på bussen mellan Nyhammar och Ludvika vid 14.00-tiden i måndags.

Annons

Om det stannat där hade möjligen tonåringen stått ut med sällskapet. Men mannen gjorde närmanden och försökte krama henne.

Flickan försökte knuffa undan honom och vred på sig för att slippa tafsandet. Mannen gav sig dock inte utan beröringarna blev allt intimare.

– Flickan tog väldigt illa vid sig av mannens närmanden och ska ha börjat gråta, säger Pär Israelsson, utredningschef vid Ludvikapolisen.

Enligt polisens uppgifter kom dock en kille i 17-årsåldern till flickans undsättning. Han gick fram och slet bort mannen från flickan.

– Det var ett rådigt ingripande av den här killen.

Pär Israelsson berättar vidare att en vuxen anhörig till flickan hade vid det här laget blivit kontaktad och mött upp bussen.

I samband med detta ska den anhörige ha tagit en bild på den berusade mannen, som då ska ha blivit upprörd och sparkat på bilen.

– Vi har dock än inga uppgifter om det blev några skador på bilen. Den här mannen är i alla fall misstänkt för sexuellt ofredande.

Pär Israelsson tillägger att 60-åringen är en "kändis", men ska tidigare inte ha rapporterats för sexualbrott.

Läs även: Ung man döms för sexuellt ofredande under festival

Läs även: Politiker dömd för sexuellt ofredande och våldsamt motstånd

Läs även: Medelålders man bad unga tjejer om sexuella tjänster mot betalning

Mer läsning

Annons