Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

21-åring dömd för våld mot tjänsteman efter krogbråk i Hedemora

En 21-årig man har dömts till 60 dagsböter efter ett bråk med en ordningsvakt i Hedemora. Men 21-åringen förnekar brott och hävdar att han handlade i nödvärn.

Annons

Det var på kvällen den 18 juni ifjol, som 21-åringen sågs lyfta undan ett staket för att ta sig in till Hedemora stadshotell. Enligt ordningsvakten hade 21-åringen inte betalat entré och därför motades han bort. Men 21-åringen som påstod att han visst hade betalat, ville inte lämna platsen. Ordningsvakten lade då ner honom på marken.

Tingsrätten konstaterar att ord står mot ord, men väljer att tro på ordningsvaktens detaljrika version av händelsen. Ordningsvakten fick även ett hårt slag mot ögat under tumultet, vilket gav honom ett blåmärke. 21-åringen blev därför dömd för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd, ett brott vars straffvärde uppgår till cirka en månads fängelse. Men då gärningsmannen bara var 20 år vid tillfället och tidigare ostraffad, valde tingsrätten påföljden "villkorlig dom förenad med ett måttligt bötesstraff".

LÄS MER från Blåljus

Mer läsning

Annons