Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröder misstänkta för mycket grov tortyr

Annons

De hölls fångna i flera dygn och misshandlades svårt. Kvinnan blev sågad i ansiktet med motorsåg och fick en spik slagen genom sin hand. Mannen hade enligt åklagaren dött om han inte hittats där han lämnats.

Bröderna nekar till brott.

De inblandade var kamrater och umgicks en tid i juli i somras, men efter ett par dagar förbyttes samvaron till ett veritabelt helvete för brödernas bekanta.

Upprinnelsen ska enligt Gävle-Dala ha varit ett bråk om ett halssmycke.

Personerna är i 20-30-årsåldern. De åtalade bröderna är 24 och 32 år gamla och är väl kända av polisen sedan tidigare.

Kvinnan fördes bort och låstes in i ett pannrum där hon torterades under flera timmar med baseballträ, motorsåg och andra tillhyggen.

Motorsågen användes på hennes ansikte och bröderna slog också en spik genom hennes hand. Hon var under tortyren fastbunden med ståltråd och tejp.

Till slut lyckades kvinnan ta sig från männen.

Bröderna ska även sedan hon släpptes fri av dem ha hotat henne och hennes manlige kamrat, som fortfarande var i deras våld.

Kvinnan vågade inte anmäla dem till polisen förrän fyra dagar senare och det skedde via hennes styvfar.

Polisen kom till pannrummet och möttes av en igenspikad dörr. De bröt upp den och fann en mycket svårt misshandlad och medvetslös man, som troligen hade dött om polisen inte funnit honom och han blivit omhändertagen för vård.

Bröderna var dock inte där. De båda bröderna lyckades hålla sig undan polisen och greps inte förrän en månad efter skräckdygnen.

De ska ha varit kraftigt påverkade av narkotika när de utförde gärningarna, berättar Gävle Dala.

Åtalet gäller bland annat grov misshandel, grovt olaga tvång, olaga frihetsberövande, grovt olaga hot samt grovt försök till utpressning.

Rättegången börjar nästa vecka.

Mer läsning

Annons