Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samtliga tog sig ut när villa började brinna

En brand bröt ut i en villa i Risa utanför Mora sent på söndagskvällen. En vuxen och två barn befann sig i huset när det började brinna, men kunde ta sig ut. Huset blev totalförstört.

Annons

Huset totalförstördes i branden.

Larmet inkom till SOS Alarm strax före klockan 23 och brandkår och ambulanser skickades till platsen.

– En vuxen och två barn befann sig i huset när det började brinna, de är avtransporterade till lasarett. Jag vet inte skadeläget, men de har nog dragit i sig lite rök, säger Per-Erik Jonsson, räddningschef i beredskap.

Läs också: Fullt utvecklad brand i timmerhus – räddningstjänsten lät huset brinna ner

Sjukhuset uppger att en vuxen kvinna är lindrigt skadad medan de två barnen har klarat sig utan skador, men de var under natten kvar på sjukhuset för observation. Barnen hade vid 06-tiden kunnat lämna sjukhuset.

– Sedan blir det en sak för försäkringsbolaget och soc att lösa vart de ska ta vägen någonstans, säger Björn Andersson, befäl vid polisen i Region Bergslagen.

Huset gick inte att rädda.

– Det är en fullt utvecklad brand, vi håller på och släcker för fullt så gott det går, men det är inte så enkelt, säger räddningschef Per-Erik Jonsson vid midnatt.

Vad är det som ställer till besvär?

– Det kryper i konstruktionen hela tiden. Det har varit en fullt utvecklad brand i hela huset och det mesta är nog totalförstört i huset.

För Plus-kunder: De vill jobba som poliser i Idre – myndigheten säger nej

Någon spridningsrisk rådde däremot inte.

Vid 01-tiden var det mesta släckt på platsen.

– Branden är under kontroll, nu släcker vi ingenting. Vi blir kvar i en halvtimme till och lämnar två man för bevakning, säger Per-Erik Jonsson.

Brandorsaken är inte helt klarlagd.

– Trolig orsak är en tv, men det är inte fastställt och kommer kanske inte kunna bli det heller med tanke på hur mycket det har brunnit, säger polisbefäl Björn Andersson.

Mer läsning