Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen analyserar spår säkrade efter Tungsenbranden

– Vi analyserar just nu de spår vi säkrat efter branden i Tungsen, nordost om Furudal, berättar kriminalkommissarie och förundersökningsledare Olof Norgren.

Annons

Den stora ekonomibyggnaden totalförstördes vid branden, som inträffade mindre än ett år efter att gårdens boningshus eldhärjades.

Natten till den 8 maj totalförstördes en stor ekonomibyggnad på en av två gårdar i Tungsen, som ligger på Rättvikssidan av länsgränsen mellan Dalarna och Hälsingland.

Värden över en miljon – i form av dels byggnaden, dels lösöre, bland annat snöskotrar, en trädgårdstraktor samt gräsklippare – gick till spillo vid branden.

Elden spred sig också till de kvarväggarna väggarna efter gårdens ifjol eldhärjade boningshus.

På mindre än ett år har alltså hela det drygt 100-åriga arrendetorpet, ursprungligen ägt av Korsnäs, totalförstörts genom brand.

Läs också:

Gård i Tungsen drabbad av två storbränder på ett år – miljonvärden upp i rök

Polisen efter villabrand: "Vi ser ingen naturlig brandorsak"

– Det känns olustigt att inte veta vad som orsakat någon av bränderna, sa ägaren Anders Harsia Ollas omedelbart efter branden i ekonomibyggnaden, som hade en golvyta på 600 kvadratmeter fördelat på två plan.

Han uttryckte också en förhoppning om att den kriminaltekniska undersökningen efter den senaste branden ska ge svar på några av hans frågor kring brandorsaken.

Just nu analyseras resultatet avv undersökningen och polisen kommer också att försöka få in fler vittnesuppgifter kring branden och det explosionsartade brandförloppet.

– Vår undersökning har omfattat själva brandplatsen, där ödeläggelsen tyvärr är stor. Men vi har också sökt spår i terrängen kring fastigheten, berättar förundersökningsledare Olof Norgren och tillägger att det än är för tidigt att säga något om hur branden uppstått.

Här kan du läsa mer om Rättvik

Mer läsning

Annons