Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många bränder under valborgsmässoafton – en person avliden i Ludvika

Räddningstjänsterna ute i länet har haft mycket att göra under valborg. Det har brunnit på flera platser i Dalarna och främst har det varit gräsbränder men också en villabrand med tragisk utgång och en brand på ett asylboende i Borlänge.

Annons

En äldre kvinna omkom i en villa brand i Ludvika vid tretiden.

– Tyvärr kom vi försent, det var en som blev kvar därinne, som vi hittade omgående när vi gick in, säger räddningsledaren Pelle Sundström.

En brand ska också ha utbrutit på ett asylboende i Borlänge vid strax före klockan åtta på kvällen. Enligt uppgift ska det vara ett eluttag som börjat brinna.

En majbrasaspred sig ut i terrängen i Lilla Kolarbo i Falu kommun. Även inne i centrala Falun brann det då utanför Britsarvsskolan. Också i Lumsheden brann det, den branden ska ha orsakats av en smällare.

Två gräsbränder startade också i Avesta kommun. I Folkärna kunde räddningstjänsten snabbt släcka branden. Lika så i Pellesberg.

En gräsbrand bröt också ut längs banvallen i Lergärdet .

Vid kvart i nio kom ett larm om gräsbrand i Hedemora i näreheten av en byggnad, men när räddningstjänsten kom till platsen handlade det om en kontrollerad majbrasa.

Vid 22-tiden brann det samtidigt på flera platser runt om i Dalarma.

I Falun slog öppna lågor upp ur en container, i Borlänge hade en smällare fått fyr i gräset samtidigt som ett bildäck brann vid Kupolen när SOS dessutom fick in ytterligare ett larm om en gräsbrand i Söpnarby utanför Borlänge. I Avesta rapporterades det om gräsbrand i Bollsjön i höjd med skjutbanan.

Dessutom hade en majbrasa spridit sig i Ludvika, norr om reningsverket, ungefär vid samma tidpunkt.

Knappa timmen senare, vid 22.30, rapporterades det om contianerbrand vid en skola i Grycksbo, där en mindre byggnad i trä fanns i farozonen. En skogsbrand i Smedjebacken där raketer ska ha fått fyr i skogen och i Fors, vid infarten till Stora Enso kom ett larm in om en gräsbrand.

Klockan 23 stötte räddningstjänsten själva på en gräsbrand en bit utanför Gustafs.

Vid 01.15 inkom ett larm om gräsbrand i Leksand. Det uppges vara småstökigt kring en majbrasa där ungdomar ska ha kastat in föremål i elden.

En timme senare flammar det ur en container på regementet i Falun och lågorna stod höga. Räddningstjänsten rycker ut och släcker ner.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons