Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

E16 öppnad igen efter brinnande lastfordon – men gasolflaskor kan explodera

Ett lastfordon har brunnit vid Samuelsdal. Avspärrningarna gäller ett dygn kring Djursjukhuset och bostadsområdet. E16 var under förmiddagen avstängd mellan Pilborondellen och trafikplats Tallen i båda riktningarna, men den är nu öppen för trafik igen. Det finns ingen misstanke om brott.

Annons

Vi rapporterade direkt om händelsen här – se tv-inslaget:

På måndagsmorgonen klockan 07.40 larmades om brand i ett arbetsfordon strax intilll Anikura Djursjukhus inom Falu kommun.

Det finns gasolflaskor i lastfordonet som kan explodera. Gasflaskorna befinner sig i ett slutet utrymme i fordonet. Platsen omkring fordonet kommer vara avspärrad initialt i 24 timmar.

– Problemet är att vi inte vet vad som finns i det slutna utrymmet mer än att det ska vara ett antal gasflaskor, säger räddningsledare Per Stridde.

– Det finns dock ingen spridningsrisk gentemot djursjukhuset, betonar han.

Djursjukhuset har stängt idag, men inneliggande djur får stanna.

Inga personer skadades till följd av olyckan.

Närliggande byggnader har utrymts och förskolan Samuelsdal tog beslutet att stänga verksamheten under måndagen och lät barnen hämtas av föräldrar.

Räddningstjänsten har placerat containrar runt fordonet och täcker även över fordonet med en sprängmatta för att minska riskområdet.

Strax efter klockan halv tolv på förmiddagen meddelade Trafikverket att E16 åter var fullt framkomlig.

Hör räddningsledaren om fordonsbranden i tv-inslaget:

Mer läsning