Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand i ladugård i Mora - två hästar räddade men brännskadade

På söndagmorgonen larmades brandkåren i Mora till en ladugårdsbrand i Ryssa söder om Mora. Två hästar befann sig i längan och kunde räddas, men de fick tas omhand av veterinär efter bränn- och rökskador. Brandkåren frilade den del av ladugården som brann och har nu släckt branden.

Annons

Larmet inkom till SOS Alarm klockan 07:39 på söndagsmorgonen. Vid 9.30-tiden var branden under kontroll sedan den del av ladugården som brann avgränsats.

– Bostadshuset ligger väldigt nära ladugården, men det säkrades snabbt, berättar Peter Bäcke vid brandkåren i Mora. Det har kommit in rök i huset, men ingen människa är skadad.

Det var de boende själva som upptäckte branden och larmade.

Två hästar befann sig i ladugården och kunde räddas ut, och till en början såg det ut som om en av dem hade brännskador.

– Nu vet vi att båda hästarna fick både bränn- och rökskador, berättar Peter Bäck på söndagens eftermiddag. De har tagits omhand av veterinär.

Under dagen har fem enheter och 10-12 brandmän varit på plats. Brandkåren lämnade platsen runt 14-tiden, då allt var släckt. Med det är också vägarna i Ryssa öppnade igen.

Polisen har dock spärrat av området kring branden för att tidigast på måndagen kunna starta en teknisk undersökning och klarlägga hur branden uppstod.

Det är en del av en ladugårdslänga som brunnit, och här rivs den delen ner för att brandkåren ska kunna släcka branden ordentligt.

Brandkåren i Mora på plats vid branden i Ryssa.

Röken från branden ses tydligt från Gesundaberget.

Texten uppdateras när vi vet mer.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta oss här

Mer läsning

Annons