Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand i industribyggnad i Vikmanshyttan

På onsdagseftermiddagen brann det i ett måleri i Vikmanshyttan. Inga personer ska ha skadats i branden. Under kvällen blossade branden upp igen, och räddningstjänsten fick ännu en gång rycka ut.

Annons

Det var strax efter klockan 15 på onsdagseftermiddagen som larmet kom om en brand i ett måleri vid Primab i Viksmanshyttan.

När räddningstjänsten kom fram till platsen var det rökutveckling från väggar och tak. All personal hade utrymt byggnaden.

– Branden har tagit sig inne i plåtväggen, och det är en glödbrand som gått upp i taket, säger Roger Boberg, räddningsledare.

Branden visade sig vara ganska svårsläckt.

– Det svåra är komma åt glödbranden i väggarna, i och med att det är både plåtyttervägg och plåtinnervägg. Därför river vi från insidan och sparar yttre skyddet mot väder och vind, säger Roger Boberg som vid halv fem-tiden på eftermiddagen trodde att man skulle kunna rädda en del av byggnaden.

Släckningsarbetet pågick under flera timmar på eftermiddagen. Det är oklart hur branden startade. Inga personer skadades i branden.

Klockan 21.33 inkom ett nytt larm till SOS att branden blossat upp igen, och räddningstjänsten ryckte då ut en gång till.

Väl på plats kunde man konstatera att det rörde sig om en glödbrand i taket.

Klockan 22.34 fanns fortfarande räddningstjänsten från Hedemora på platsen.

Byggnadens plåtväggar försvårade släckningsarbetet.

Mer läsning