Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlängebo häktad för grovt koppleri

Annons

Åklagaren Christer Sammens i Bollnäs vill inte direkt kalla 36-åringen för huvudmannen i koppleriverksamheten.

- Men det är ju helt klart en person som varit delaktig i det här. Han har varit med och förmedlat sexköpare till några av flickorna, säger han.

Sedan i november har mannen en ny bostadsadress i Borlänge.

Har det gjorts någon husrannsakan i hans lägenhet i Borlänge?

- Nej, det har inte gjorts. Det här är ju en man som är på vift mycket. Och den adressen i Borlänge registrerades han på alldeles nyligen.

Finns det någon annan aktuell registrerad adress på honom i Sverige?

- Nej det gör det inte.

Innan den nuvarande adressen har 36-åringen varit registrerad på en annan lägenhetsadress i Borlänge sedan 1997.

Borlängebon är misstänkt på sannolika skäl för grovt koppleri och grovt sexuellt utnyttjande av unga kvinnor under tiden januari 2002 till juni 2004. Brotten ska ha skett på flera olika platser i Sverige.

Han greps av Örebropolisen på onsdagen efter att ha varit eftersökt länge. Han har varit anhållen i sin frånvaro sedan i början av november.

Prostitutionshärvan i Bollnäs avslöjades efter att socialtjänsten slagit larm till polisen. Unga flickor ska under flera års tid ha sålt sex i utbyte mot narkotika, alkohol och pengar.

I oktober kom uppgifterna fram om att tonårsflickor från Bollnäs sålt sex på ett hotelli Borlänge. Något som bekräftades då av åklagaren Christer Sammens.

I förhör har en av flickorna berättat att hon utfört sexuella tjänster i ett kontorsutrymme bakom en bensinstation i Borlänge.

Under gårdagens häktningsförhandlingar lades misstankar fram om ytterligare åtta brott mot mannen. Sju av dem har begåtts i Hedemora.

- I ett fall har han använt sig av en släktings personnummer när han skulle köpa en restaurang i Hedemora, berättar Christer Sammens.

Han misstänks även för ytterligare tre bedrägerier, två fall av urkundsförfalskning och ett olaga hot i Hedemora.

Under gårdagens häktningsförhandlingar nekade mannen till alla anklagelser.

Mer läsning

Annons