Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berusad polis försökte ingripa mot gäst på krogen – varnas

En berusad polis visade sin tjänstelegitimation under ett krogbesök i norra Dalarna. Nu varnas polisen av myndighetens personalansvarsnämnd.

Annons
Bilden är ett montage.

Det var i slutet av förra året som mannen, som är anställd på polisen i Stockholmsregionen, besökte en krog i norra Dalarna. Mannen har själv berättat att han under besöket såg en man som uppträdde som om han var påverkad av narkotika. Polisen gick då fram till mannen och uppgav att han arbetade som polis och tog fram sin tjänstelegitimation för att få mannen att lämna lokalen. Polisen var vid tillfället berusad.

Händelsen anmäldes till Polismyndighetens personalansvarsnämnd, och enligt anmälan skällde polisen ut den andre mannen och tryckte ned honom, någonting som han själv förnekar. Dock menar han att han kan ha höjt rösten för att överrösta ett band som spelade.

Polisens personalansvarsnämnd har nu kommit med ett beslut i ärendet. I beslutet framgår att det står klart att polisen på sin fritid i berusat tillstånd visat sin polislegitimation och åberopat sin anställning i samband med en incident, och att han genom att göra så har riskerat att rubba förtroendet för polisen.

Eftersom man bedömer att mannen genom sitt handlande inte försökt uppnå någon personlig vinning så har man beslutat att en rimlig påföljd är att polisen får en varning.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons