Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandidos försvinner?

Annons

Flera personer med nära band till Bandidos i Ludvika sitter häktade misstänkta för utpressning, misshandel och vapeninnehav. Enligt polisen har Bandidos i Ludvika för närvarande bara en medlem som är på fri fot.

I Gävle fanns klubben Solidos med nära anknytning till Bandidos. Flera av Solidos medlemmar greps och dömdes till långa fängelsestraff.

De som gick fria fick gå över till avdelningen i Västerås.

- Nu är det bara spekulationer men vi tror att Bandidos avvaktar resultatet av rättegången i Stockholm. Döms de inblandade till långa fängelsestraff så förmodar vi att Bandidos också fryser avdelningen i Ludvika, säger Mats Jonsson.

Många rykten har florerat i Ludvika om vad som utspelade sig i Big Twins lokal "garaget" vid Fredsgatan i vintras i samband med att klubbens skylt togs ned.

- Vi vet inte riktigt vad som hände men vi tror att medlemmar från Hells Angels kom till Ludvika och på 15 minuter gjorde vad vi misslyckats med i 20 år; förmådde Big Twins att lägga ner.

Varför Hells Angels gjorde detta kan vi bara spekulera om men Big Twins måste ha gjort något som retade Hells Angels och som medförde att de ansåg sig vara tvungna att markera på något sätt.

Enligt polisens informationer var Big Twins, med tiotalet medlemmar, en relativt fristående mc-klubb utan några direkta kopplingar till vare sig Bandidos eller Hells Angels.

- Medlemmarna i Big Twins verkar ha skingrats. Vi har inga indikationer på att de skulle ha blivit medlemmar i andra kriminella mc-gäng, uppger Mats Jonsson.

Mer läsning

Annons