Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äventyraren misstänks även för bedrägeri

Annons

I går morse skulle äventyraren Mikael Strandberg ha ställts inför rätta vid Mora tingsrätt, misstänkt för att ha utsatt sin före detta fru för grov kvinnofridskränkning och grov misshandel.

Men det blev ingen förhandling i går.

Så sent som för tre dagar sedan inkom nya uppgifter till polisen. Det handlar om misstankar om fler fall av våld, som Mikael Strandberg misstänks ha utsatt Titti Strandberg för.

Därför ställdes gårdagens förhandling in och förundersökningen återupptogs.

– Det här kan leda till att åtalet utvidgas. Men om det blir så kan jag inte säkert säga än, förklarar kammaråklagare Katarina Lindström, som leder förundersökningen rörande brottsmisstankarna mot Mikael Strandberg.

Det vill säga den förundersökning som rör våldet.

Sedan en dryg vecka tillbaka pågår ytterligare en brottsutredning, i vilken Mikael Strandberg är misstänkt. Det handlar om bedrägeri. Även det begånget mot den före detta hustrun.

Till grund för misstankarna ligger uppgifter som framkommit under utredningen av den upprepade misshandeln.

Polisen har nu valt att skilja på fallen, vilket innebär att det misstänkta våldet och ekobrottet är separata förundersökningar.

Polisen i Borlänge utreder de nya uppgifterna som rör våldet.

Och dalapolisens ekorotel har just börjat se över bedrägeridelen.

– Vi har inte kommit så långt än. Inget målsägandeförhör har hållits och vi vet ännu inte om det rör sig om ett brott, säger Christina Brunell, chef för ekoroteln.

På torsdag i nästa vecka planeras på nytt en inledning av rättegången mot Mikael Strandberg, rörande våldet mot Titti Strandberg. Brott som han under polisutredningen nekade till, men sedan erkände när förundersökningen för första gången avslutades och delgavs honom.

Mer läsning

Annons