Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återfallsförbrytare körde bil trots att hon var påverkad – döms till fängelse på nytt

Trots att hon tidigare dömts till fängelse för grov olovlig körning så tog den körkortslösa kvinnan ännu en biltur, i Hedemora kommun. Dessutom var hon påverkad av amfetamin.
Nu döms hon till två månaders fängelse. Kvinnan har erkänt brotten.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Lista: Så mycket tjänar hockeystjärnorna och tränarna i Leksand – en spelare sticker ut

Så fungerar fartkamerorna – och här är fartsyndarnas vanligaste trix för att inte åka fast

Så gör du när farbror blå är bakom dig – och då får polisen bryta mot reglerna

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömda kvinnan är i 25-årsåldern och bosatt i Hedemora kommun. Den 7 juni i år körde hon bil på en plats i Långshyttan, i Hedemora kommun, trots att hon var påverkad av amfetamin och saknade körkort. Efter färden fanns det spår av narkotikan i kvinnans blod.

Åklagaren skrev i åtalet att den olovliga körningen borde bedömas som ett grovt brott, eftersom kvinnan sedan tidigare har dömts för olovlig körning.

Falu tingsrätt håller med om detta och påpekar i sin dom att kvinnan förekommer under 14 avsnitt i belastningsregistret, bland annat för rattfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott. Hon har bland annat tidigare dömts till en månads fängelse för tre fall av grov olovlig körning.

Tingsrätten skriver i sin dom att kvinnan "har återfallit i likartad brottslighet i princip omedelbart efter den senaste domen".

En kvinna från Hedemora kommun har av Falu tingsrätt dömts för grov olovlig körning, rattfylleri samt ringa narkotikabrott. OBS: Bilden är arrangerad.

Kvinnan själv närvarande inte under rättegången men genom sin försvarare har hon erkänt samtliga gärningar.

Erkännandet, tillsammans med den övriga bevisningen som bland annat består av analysresultat och körkortsuppgifter, gör att Falu tingsrätt anser att det står klart att kvinnan har gjort sig skyldig till brotten.

Falu tingsrätt dömer kvinnan för grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Hon döms till två månaders fängelse. Dessutom ska hon betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons