Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalad man erkänner fyra av fem brott – ska ha kört bil drogpåverkad

En Borlängebo i 60-årsåldern har åtalats misstänkt för flera brott, begångna i Svärdsjö samt Borlänge.
Det handlar om trafik- samt narkotikarelaterade brott.
Den åtalade mannen erkänner alla brott utom ett.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Många rattsurfar – trots vetskap om att det är en trafikfara: "Det kan tyckas paradoxalt"

Allt fler dalabilar underkänns– Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna– och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 60-årsåldern och bosatt i Borlänge kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för en rad narkotika- och trafikrelaterade brott.

Enligt åtalet ska mannen, den 19 juli i år, olovligen haft 1,85 gram amfetamin, som är narkotikaklassat, i sin bostad i Borlänge. Han åtalas därför misstänkt för ringa narkotikabrott. Åklagaren yrkar på att narkotika, sprutor och tussar som ska ha beslagtagits i mannens bostad ska förverkas.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen samt beslagsprotokoll och analysresultat vilket, enligt åklagare, styrker att mannen har gjort sig skyldig till ringa narkotikabrott. Mannen förnekar brott

En man från Borlänge har åtalats misstänkt för två fall av grov olovlig körning, två fall av ringa narkotikabrott och ett fall av rattfylleri. Brotten ska ha begåtts i Borlänge och Svärdsjö.

En månad senare, den 22 augusti i år, ska mannen ha kört bil på en plats i Svärdsjö, Falu kommun, trots att han saknade körkort. Eftersom mannen sedan tidigare har lagförts för olovlig körning så anser åklagaren att brottet ska bedömas som grovt.

Vid samma tillfälle ska mannen även ha varit påverkad av amfetamin, som är narkotikaklassat. Han åtalas därför även misstänkt för rattfylleri samt för ringa narkotikabrott. Som bevisning lägger åklagaren fram analysresultat och förhör med mannen, som erkänner grov olovlig körning, rattfylleri samt ringa narkotikabrott.

Slutligen ska mannen, den 28 augusti i år, ha kört bil på Klöverstigen i Borlänge trots att han även då saknade körkort. Han åtalas därför för ytterligare ett fall av grov olovlig körning. Den åtalade mannen erkänner brott.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons