Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allmänhetens hjälp behövs i brandutredning

/
  • Den fristående samlingslokalen som tillhörde Stureskolan brann ner till grunden på nyårsnatten. Nu behöver polisen hjälp med att hitta orsaken till branden.

Polisen behöver hjälp med utredningen kring branden på Sturegatan.
– Det kan vara små saker som gör att man kan komma fram till en lösning, säger utredaren Daniel Pettersson.

Annons

Polisen har i dagsläget fått in fyra vittnesuppgifter kring branden på nyårsaftonen då Stugknutens samlingslokal på Sturegatan brann ner till grunden.

Vad som orsakade branden är fortfarande oklart och nu behöver polisen allmänhetens hjälp.

– Vi tror att det finns fler som har sett något och har saker att berätta som kan hjälpa oss, säger utredaren Daniel Pettersson hos Borlängepolisen.

Larmet kom vid 01-tiden på nyårsnatten och det är framför allt tiden innan det brinner som polisen är intresserade av att få in vittnesuppgifter om.

– Alla observationer i området mellan tolv och ett är intressant, säger Daniel Pettersson.

Enligt Danielsson är det ganska troligt att tro att branden orsakats av smällare eller fyrverkerier.

– Om det är så, så vet vi inte om det var planerat eller en olyckshändelse. Egentligen vet vi inte så mycket mer än att det har brunnit och att händelseförloppet varit snabbt, säger han.

Har du gjort iakttagelser i området kring Sturegatan och Stureskolan på nyårskvällen och natten, ring då till Daniel Pettersson hos Borlängepolisen på 076-821 21 30.– Alla observationer är viktiga för oss, säger han.

Mer läsning

Annons