Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

77-åring körde över sin granne

En 77-årig man körde på självaste julaftonen över sin granne. Mannen misstänks nu för grov misshandel.

Annons

Det var strax före det att Kalle Anka skulle börja sprida julglädje på julaftonens eftermiddag som det hela utspelade sig på en adress i Islingby. En 77-årig man som bor i området har under en längre tid utgjort ett irritationsmoment för de kringboende då han vid upprepade tillfällen kör mycket fort och omdömeslöst inne i villaområdet.

Något som inte minst närboende barnfamiljer upplevt som en stor fara och de har även försökt att tala förstånd med den åldrige bilföraren. Dock utan framgång.

Det hela kulminerade dock på julaftonen då en av mannens grannar står ute på gatan och talar med sin mor som just anlänt till platsen i bil. Plötsligt kommer då 77-åringen åkande i sin bil inne på de smala gatorna. Modern kör snabbt undan sin bil för att ge plats åt mannen som dock i stället för att sakta ned och visa hänsyn tar sikte rakt på sin granne och kör på honom.

Lyckligtvis hinner grannen, en 38-årig man, se vad som är på väg att ske och kastar sig därför upp på motorhuven på mannens bil och klarar sig därför utan allvarligare skador. Uppskattningsvis höll bilen en hastighet om ca 30 km/h när det hela inträffade.

Den 77-årige bilföraren tar dock ingen notis om det inträffade utan avviker från platsen. Mannen är nu polisanmäld för grov misshandel och lär ha efterräkningar att vänta.

Mer läsning

Annons