Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

55-åring slog fru och son

En 55-årig man från Ludvika har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för grov kvinnofridskränkning av sin hustru. Åtalet omfattar även punkter för misshandel, övergrepp i rättssak och olaga hot där även en son är målsägare.
Enligt stämningsansökan ska gärningarna ha pågått från 2007 och fram till i förra månaden.

Annons

De misstänkta kränkningarna ska enligt åklagaren ha utspelat sig i parets gemensamma bostad. Bland annat ska det ha handlat om handgripligheter vid flera tillfällen med slag mot huvudet och kroppen, samt hugg med bestick mot armar och händer vilket medfört smärta.

55-åringen ska också ha utsatt frun för hotfulla uttalanden med innebörden att hon skulle dödas. Hon ska vidare ha utsatts för smädelser och fula tillmälen.

– Han har fällt yttranden som varit ägnade att hos målsägaren framkalla allvarlig fruktan för sin egen säkerhet till person. Var och en av gärningarna har utgjort ett led i en upprepad kränkning av hennes integritet med avsikt att allvarligt skada hennes självkänsla, hävdar assistentåklagare Sara Stehn.

I åtalspunkten om misshandel är det en son till den åtalade som är målsägare. 55-åringen misstänks ha bitit honom i armen med smärta och blånad som följd. Vid samma tillfälle hotades både sonen och frun med allvarliga följder om de skulle tillkalla polis, därav misstanken om övergrepp i rättssak.

Vid en annan incident ska mannen ha knuffat sonen mot en dörr, knäat honom på låren och tagit ett stryptag om hans hals. I detta sammanhang ska den misstänkte ha gjort yttranden med innebörden att sonen skulle dödas.

En sista åtalspunkt avser ett ofredande som ska ha ägt rum på nyårsdagen i år. Även då ska det ha handlat om att sonen blivit knuffad.

Mer läsning

Annons