Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

41-åringen dödades med 60 knivhugg

Annons

Själv hävdar 26-åringen att han utsattes för ett våldtäktsförsök och att han handlat i nödvärn.

De poliser som först kom till platsen på Allfarvägen natten till den 26 september möttes av en fasansfull syn.

En naken blodig man låg halvvägs ut i trapphuset genom en öppen dörr. Där stod också en chockad man med bar överkropp. Även han var nerblodad.

Trapphuset och lägenheten var nersölade med blod. Flera grannar hade hört hjärtskärande skrik i trapphuset och en granne såg delar av händelseförloppet genom sitt titthål.

26-åringen ringde själv till SOS och talade om att han dödat en man. Gång på gång upprepade han "det var i självförsvar". Det gjorde han också när polisen kommit dit och grep honom.

De båda männen ska ha träffats första gången på kvällen vid bardisken på Stationsgatan 1 och börjat prata med varandra.

41-åringen hade varit hemma hos vänner på middag och gått vidare till krogen. 26-åringen var ensam ute på en barrunda och tyckte det var trevligt med sällskap.

26-åringen säger att de till sist skulle åka hem och delade på en taxi. Vid Allfarvägen ville 41-åringen följa med upp, vilket 26-åringen motvilligt gick med på. Han hade några öl hemma.

I lägenheten ska 41-åringen ha velat ha sex, vilket 26-åringen säger att han inte ville.

Till slut, efter att 41-åringen gjort handgripliga närmanden, kände han sig hotad och blev rädd. Han fick tag i en kniv och högg mot 41-åringen. Efter andra hugget svartnade det och han minns ingenting förrän 41-åringen låg på golvet i hallen. Då högg han mot huvudet ett par gånger.

Polisen har gjort vissa fynd som tyder på att någon form av sexuell aktivitet ägt rum. Man har inte kunnat belägga några skador eller dylikt som tyder på våldtäkt.

Flera personer har berättat för polisen att 26-åringen mått dåligt den senaste tiden.

Han drack stora mängder och alkoholen gjorde honom helt personlighetsförändrad. Från att ha varit lugn och snäll ska han då ha blivit som galen, ibland otrevlig och helt hämningslös.

Han ska dock aldrig ha skadat någon annan tidigare. Däremot ska han ha varit väldigt självdestruktiv. Någon homosexuell läggning har ingen av hans vänner eller bekanta märkt. Inte heller hans tidigare flickvän.

Vänner till 41-åringen har berättat att det inte var någon hemlighet att denne var homosexuell. Ingen har dock uppfattat att han var typen som tog första steget för att ragga upp någon på krogen. Han beskrivs som en snäll och belevad person som hellre gick omvägar runt folksamlingar än riskerade bråk.

Rättegången inleds nu på måndag.

Mer läsning

Annons