Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"38-åringen försökte döda kvinnan"

Annons

Han säger också att hon var så drogad att hon förmodligen inte ens märkte att hon blev misshandlad.

Den 32-åriga brodern gjorde ett betydligt mer samlat och skärpt intryck än sin yngre bror när han rättegångens fjärde dag redovisade sin ståndpunkt. Han förde anteckningar och refererade gång på gång till förundersökningsmaterialet.

Han vidhöll att han är helt oskyldig till misshandeln. Den ska bero på att hon stulit 40 gram amfetamin. Det ska enligt honom ha funnits kilovis av den varan i huset.

Han var själv påverkad, vilket han varit i stort sett varje dag det här året.

Att hon blev misshandlad förnekade han alltså inte. Däremot var tidpunkten helt fel, menade han. Hon har sagt att hon blev misshandlad på eftermiddagen. Han säger att det skedde vid 22-tiden på kvällen.

Händelserna i pannrummet måste vara rena fantasier, menade han.

I huset fanns på kvällen den 11 juli ett helt gäng. De hade kallats dit på grund av den skottlossning som ägt rum kvällen före.

De var 24-åringens "trupper" och var alla beväpnade.

- Det är de tyngsta kriminella i Borlänge som sitter i det rummet.

Kvällen innan var det enligt 32-åringen en intensiv skottväxling vid huset. Han och hans flickvän fick kasta sig ur den hyrbil de kommit i. De hade alldeles innan kört i över 250 kilometer i timmen för att undkomma två förföljare.

Han trodde att det var folk ur Brödraskapet som var efter honom och hade sett mystiska människor både vid sin stuga och sitt hem.

Den förföljande bilen ska senare ha hittats bredvid ett hus där den 21-åring som rånade bingohallen förra hösten bott. Denne var vid tidpunkten på rymmen.

23-åringen har uppgett att hon blivit förhörd om 21-åringen och hans bröder. 32-åringen förnekar dock detta och att dessa överhuvudtaget utgör något hot.

- De är bara smågrabbar. Det är Brödraskapet och xx som försökt mörda mig, menade 32-åringen.

Åklagare Katarina Lindström läser då upp ett brev för rätten som 32-åringen skrivit till henne i oktober. Där skriver han att han vet att 23-åringen känner "bingorånaren" mycket väl (vilket enligt andra uppgifter till tidningen stämmer) och att hon varit delaktig i ett mordförsök på hans bror de här dagarna.

Att misshandeln delvis också ska ha berott på 32-åringens dotters halsband är inte sant, menade han. Smycket hade varit försvunnet, men han hade fått tillbaka det av en kille på Stella Blu.

Vem som tagit det och hur hans kompis kom över det vet han inte.

23-åringen har i sina drogyror hittat på allt. Vad det handlar om är att hon stulit amfetamin och då fått 38-åringen och deras kriminella kompisar mot sig. De släpade med sig henne in i sovrummet och misshandlade henne där.

32-åringen säger att han försökte hjälpa henne.

Han säger att 38-åringen vid ett tillfälle skulle ge 23-åringen en överdos med en enorm spruta och vid ett annat höll en revolver mot hennes huvud. Båda gångerna hindrade 32-åringen honom att döda henne.

Förutom 38-åringen var det ett par personer till i rummet. På frågan om den ena var hans bror svarar han:

- Det vill jag inte kommentera.

Mer läsning

Annons