Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

23-åring dömd för kvinnomisshandel

En 23-årig Borlängebo har dömts för att ha misshandlat sin dåvarande flickvän.
Efter en fest blev mannen svartsjuk och dunkade hennes huvud i en dörrkarm.

Annons

Paret träffades 2008 och flyttade ihop i januari 2009. Deras relation har beskrivits som bitvis konfliktfylld.

I juni 2009 deltog paret i en fest som anordnades i deras bostadsområde. När de kom hem började de att gräla och 23-åringen blev aggressiv. Han tog tag i sin sambo och dunkade hennes huvud i en dörrkarm så att hon började blöda näsblod och fick blåmärken. Han tog också ett stryptag på henne.

Kvinnan berättade under rättegången att mannen var svartsjuk och anklagade henne för otrohet. När hon ville lämna bostaden blev han våldsam.

Efteråt fotograferade hon sina skador och flera av hennes närstående har vittnat om att hon hade blåslagen näsa och blåmärken efteråt.

23-åringen har uppgett att han på grund av berusning har minnesluckor från den aktuella kvällen. Men han minns att de tjafsade och att han knuffade till henne bakifrån i ryggen när hon var på väg ut så att hon for in i dörrkarmen. Efter det minns han inte vad som hände och han har inget minne om att han ska ha tagit strypgrepp på flickvännen.

Kvinnan stannade kvar i förhållandet efter händelsen men har uppgett att hon mådde dåligt och var på sin vakt hela tiden.

När förhållandet tog slut i slutet av 2010 gjorde hon en polisanmälan om händelsen.

Falu tingsrätt bedömde kvinnans berättelse som detaljrik och tveklöst trovärdig. Eftersom 23-åringen lämnat knapphändiga uppgifter och har stora minnesluckor anser man hans utsaga mindre trovärdig.

Tingsrättens slutsats är att 23-åringen gjort sig skyldig till misshandel av normalgraden i enlighet med åtalet. Mannen dömdes till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Han ska även betala 10 300 kronor i skadestånd till sin före detta sambo.

Mer läsning

Annons